"Contest:Gambar Paling Sengal by Jamban Comel"

Salam..

hamberk ko!! tetibe je haku ter join contest kan?
hahak2...
apsal haku nk msuk contest ni??





sebab....








haku teringin nk masuk..hek eleh...
xbley ker haku join??
derm korg! sje x suke haku join kn?
xpe...ko DENGKI...
hahahha

wokeh...
haku nk bagi korg tgk pic haku yg paling sengal

READY???


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


*korang gelak? hampeh btoi!


wokey....
nak jawap soalan jamban yang comel ni jap




"saya seorang yang sengal sebab sy selalu kene buli dgn topanbudak kecik ni dengan senah....dorang selalu kene  kan haku...sebab tu haku sengal....." bajet jamban ni nk kesian kat ko azhan...bagi ko menang contest die...




wokeh...pade mase yang same haku tag 3 orang @tau??




sebab haku.....

Salam...

haish...okey..hari mood cam gampang hampeh....


SEBAB??

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
haku terlalu rindu kan seseorg....
terlalu kot....
haku nk call die...
asking how r u doing....
hows ur life?
how works?
but some how....i cant...


I CANT!!


derm! hate this feeling!!



azhanshah kate - sori to topan, senah and kunci locker (xtaw nickname die).... hari ni haku xdpt bergelak ketawa..
azhanshah kate kate - tengs to topan sbb bg tgk video die..^_^

Tapah Oh Tapah...

Salam...

kalo korang kawan aku...mesti korang taw aku gi mane semalam...
senah topan hanim munira n siti taw lar kot..
sebab malam sebelum tu sempat gak aku bagi taw dorang aku kat mane...
senang dorang nk mencari..*bajet artis jer
topan yang pgl aku artis k? jangan jeles..hak2..

aku pegi tapah sebab ade pameran kerjaya or name program die Program Penempatan Pekerjaan..
haku semangat hantat waja pegi walaupon haku x tahu kat mane tempat tu berlangsung...*berlangsung yer..skem btoi mamat ni


sesampai je haku kat sane..rase cam org skema plak...
mane tak nye...haku je bersemat dah bergaye seperti biase org yang nk gi interbiu...
yang lain aku tgk..dengan rambot berekor ny...seluar koyak kat lutut ibarat penyanyi rock kapak..
hade plak yang pakai cam org nk pegi gali kubur jer...
fenink haku nak...ni nk gi interbiu ker hape??

okeh..dorang maybe hade wat keje seblom ni..
.n maybe dorang tak tersangke kn diri dorang akan pegi ke tmpat tu...
tapi hape ke mende nk mintak keje cam tu...sape nk bagi keje kalo dress up canggitu?
ingat ye anak2..1st impression tu fentink yer..*eh terbebel plak


tengah haku dok isi borang kejadah nye sampai terketaq2 haku isi cam parkinson...
akibat daripada jari jemari haku yang mulus lagi runcing ni dah lame x memegang pen dengan btoi...
hade plak minah ni sibuk tanye2 haku amik jawatan hape...

memandang kan hade henam je company yang datang *serious terkejut...6 jerk?
haku pon cakap haku mintak 2 jawatan kat 2 company jer...
then tetibe jer tny haku...x mintak kat heritage hotel ke? jadi front desk? sy mintak kat situ...
tetibe haku blur? sebab haku terkesima minah ni tny haku ke nk hajak haku mintak kat company yang same?

haku pun ckp..sy xminat keje hotel...
x minat keje hotel? sy tgk awk hade ciri2 org jd front desk...hensem, tinggi n peramah lagi tu...minah tu kate..
ha...kembang kempis haku nak...orang tah mane2 puji haku...
ea? tu sy taw..tapi sy x minat lar keje hotel...
ye ke? x dapat la kami pekerja hensem cam awak ni? balas minah tu...

terkesima

awk ni pemohon ke penemu duga...
sy ni penemu duga..sje je sy duk sebelah awk... sy tgk awk bley jadi front desk kami yang paling hensem...
tapi awak x minat plak...

hambek kaw nak...sekali penemu duga lar...
tak terduga haku telah di temu duga oleh penemu duga yang cantik yang ku duga sebagai pemohon yang untuk di temu duga oleh penemu duga....*hadoi..fenink kapla haku bace

sori lar cik..sy mmg xminat kerje kat hotel... takut nati sy yang check in hotel tu sendiri...
sambil sengeh2 manje...
owh..xpe..sje jer nak riki2 awk..mane taw awk bley tersangkut dengan kecantikan sy..trus sy jadikan awk manager.. heheh..
urmm?? blur haku disitu......

okey..akhirnya haku dah abesh interbiu...
dengan jawatan yang haku mintak kat 2 company tuh..
hope2 lar sangkut...
1 company tu..suruh haku datang interbiu dgn manager department plak hari selase ni...
company tu plak haku xtahu kat mane....
tgu next entry untuk keterangan lanjut...


azhanshah kate - haku konpius dengan kehenseman dan kekacakan haku.....=.='

jom tgk video blue nk??

Salam...

hahaha...jahat giler korang ni...kalo keburukan ni..korang laju je kan??
kalo kebaikan tuh... punyer lah liat...
acceli aku nk suruh korg tgk video ni ha...

video

kalo korang terror kan...ape budak ni cakap???


azhanshah kate - dulu aku cakap cam ne ha??

aku nk dapat adik??

Salam...

hari ni aku terase nk bangun pagi lak...wekk..padahal tadi anak sedare ngko merengek nk kuih..kalo ko x bgn tadi..skunk blom tentu ko wat ntry ni kan..?? hehhehehe..aku mmg suke tido..ah..melalut...demm..

tadi pas aku beli sarapan...aku pon melantak lar ngn akak aku n anak sedare aku seko tuh..yap.. seko je aku jage..tp jage nye cam nk gile jadik nye aku..hyperactive..
tengah sedap melantak tu..terdengar plak conversation mummy n daddy aku..


mummy : yank..i sakit perut lar...dah 2 -3 hari dah..
daddy : alar..sian die...sakit cam ner tu honey?
mummy : yank... i sakit cam nk terberanak lar...
daddy : owh..xpe lar..nati i bawak my honey bee ni gi klinik eyh?
mummy : okey yank..tengs taw..lurb uuu..
daddy : lurb u toooo....(sengeh cam kamben)


aku pon terkezut lar cam beruk...sejak kapan mummy n daddy aku nk sepeaking london ni..
setaw aku dorg tgk cite melayu jer..cite omputih xpenah lak aku tgk dorg nonton..(nonton kan? nerd giler)
aku dengan perasaan curios bercampur bangang tahap beruk pon tnye lar ngn mummy akuh..


akuh : hai mummy..dah jadi klasika dewi remaje pon boleh beranak lagi ker mummy...?
mummy : i sakit peroot lar...nk terberak nye rase cam nk terberanak...
akuh : lar yer ker?? hurm...(sambil wat muker selenge)



azhanshah kate - dulu aku penah lar request mummy n daddy aku nak adik laki..tp xdpt pon...kenape?


Couple yang diboleh kan...


Salam..huhuh..tadi aku terbace note sumone kat fb..tetibe je terase nk share ngn korg..huhu...renung2 kn dan selamat beramal..:)


Kisahnya mengenai 3 org, Syafiq, Safura dan Muhammad. Syafiq dan Safura sama-sama belajar di SAM Bestari. Beberapa lama kemudian, Syafiq jatuh hati pada keayuan Safura. Matanya mengalahkan Zinnirah. Wajahnya berseri-seri dengan cahaya keimanan. Pergh!! Cantik sangatlah jika nak diceritakan. Tetapi, Syafiq cuba tahan. Dia tidak boleh meluahkan perasaan dia pada Safura sebab nanti takut kena tangkap dengan ajk pencegah maksiat sekolah.

beberapa tahun berlalu...Akhirnya, apabila Syafiq berada di Tingkatan 5, dia sudah tidak mampu bertahan. Dia mengatur langkah dan akhirnya, Safura tewas pada pujuk rayunya. Walaubagaimanapun, mereka ini sedar yang mereka orang Islam. Islam tidak membenarkan umatnya ber’couple’. Jadi mereka berpakat yang mereka ini hendak membuat satu revolusi dalam couple. "COUPLE ISLAMIC". Asal keluar, pergi tempat terbuka. Tak mainlah tempat gelap-gelap ni. Bukan itu sahaja, Safura kena pakai tudung labuh. Syafiq pula pakai serban dan jubah. Lepas itu mereka keluar bukan membuang masa, keluar bawa Al-Quran. Berhenti di kedai makan, tadarrus lagi. Jalan pula, mana ada pegang-pegang tangan, mereka ikut cara Nabi Musa. Lelaki di depan, perempuan di belakang. Bila balik rumah, missed call pagi-pagi. Suruh qiamullail. Hah! kan Islamic punya couple tu.

Setelah setahun mengamalkan taktik sedemikian, Syafiq ditakdirkan bertemu dengan Muhammad. Ketika itu Syafiq dan Safura sedang bertadarrus di RFC. Muhammad tiba-tiba datang menghampiri mereka kerana tiada tempat duduk. Bila duduk, Muhammad bertanya, "Have you married?". "No.", jawab Safura. "So, why you sit together with this ajnabi alone here", tanya Muhammad. "Kami couple, tapi Islamic way" jawab Syafiq. Muhammad hanya tersenyum mendengar jawapan itu. Muhammad pun memulakan ceritanya.

"Aku ni muallaf. Asal dulu aku kristian. Tinggal kat Singapore. Dulu, aku suka sangat makan babi. Kalau sehari tak makan, pengsan aku. Pernah sekali mak aku terlupa beli babi, aku masuk wad malam tu. Tetapi, Alhamdulillah, Allah buka pintu hati aku untuk terima hidayah-Nya. Bila aku masuk Islam, aku dapat tahu, dalam Islam tak boleh makan babi. Aduh, pening kepala aku. Macam mana aku nak buat ni??? Seminggu aku masuk hospital lepas masuk Islam. Kalau zaman Rasulullah dulu ada peringkat-peringkat dia. Tapi aku…mana ada. Jadi, time kat hospital tu aku fikir. Akhirnya, aku jumpa satu jalan keluar. Aku nak Islamkan babi tu. Aku beli seekor anak babi. Dari kecik aku jaga dia. Seekor lalat pun aku tak bagi dekat. Setiap jam aku mandikan dia. Lepas 3 hari, aku bisikkan kat telinga dia dua kalimah syahadah. Lepas tu, tiap-tiap hari aku bagi tazkirah kat babi tu. Asal dia berak aku vacuum terus. Camnilah kehidupan aku dan babi tu buat 2 tahun. Lepas dua tahun, masa yang ditunggu-tunggu tiba. Masa untuk sembelih babi ni. Tengok-tengok babi ni takde leher. Tapi, lantaklah. Aku tibai je sebab dah 2 tahun tak makan babi ni. Lepas tu, aku pun masak la bakut teh. Tengah-tengah makan, nampak seorang ustaz tengah jalan-jalan. Muka macam lapar je. Aku pun ajak la dia makan. Ustaz!!! jom makan. Babi Islam nih.”

Bila terdengar kisah itu, Syafiq dan Safura pun sedar. Kalau benda itu haram, ia tetap haram. Yang halal itu jelas dan yang haram itu jelas...




azhanshah: kate yg HARAM tetap akan HARAM walau kita cuba apa cara sekalipon untuk mengHALALkannya..untuk peringatan diri haku gak...heheh

bapa?

Salam..


lame gak aku x post entry baru dlm blog merepek ni..
ye ar..xda mase nk gi online..
kat umah xda tenet..urm...
cam mane...idea pon xda..
nie pon dipakse otak yang agak xbrape bernas ni wat entry..
kalo x..jadi lapok ar blog merepek ni..

well
lagi pon aku bz sgt skunk ni..
keje...keje ape?
aku pon dlu xpenah pon bercita2 nak keje cam gini..
hahah..korg x taw? mesti lar keje baby sitter!!
keje gak tu kan? demm!
hate kid!!

but.. one thing yang wat aku realize..
ssh gak nk bela budak kecik ni..
tah cam ne lar mak n bapak aku jage aku n adik bradik...
tabah giler siott..!

aku ni plak..bru je suruh jage budak kecik seko ni..
dah rase cam nak giler layan kerenah die...
aku mmg x suke budak pon..
may be sbb tu aku x dikurnia kan insan yang bernama adik..
kalo x..mati kot aku kerje kan die..hahaha..

aku mmg xda ciri2 seorang abg..
tapi suami tu ade kottt..
tettt!! gatai noh nak kawen..
keja pon xdak agi...
well..setiap insan mesti ade rase nak kawin kn..? ^_^

azhanshah kate - agak2 anak aku cam ne lar nati kn??

Subuh…


Cam hari2 yang biase ar..bagun je tido..siap2 trus gi surau..

Kebetulan plak hari tu hari jumaat..

so slalu nye imam akan bace surah sejadah pada rakaat pertame kan?

Ke korg xpenah gi solat jemaah subuh hari jumaat? 

Tettt..!! tu korg yang jwap ea? Aku maleh nk ckp..

Aku pun bukan baekk sgt pon.. kadang2 je pegi…^_^

Mase tgh solat tu..aku pun kusyuk dengar surah sejadah yang imam bace..

cam nk lentok pon ade…^_^

Then…abesh rakaat pertame…

Mase rakaat ke 2 plak..lepas je rukuk..

Pak imam ni trus nk sujud…

aku pun..pk..nk ikot ke x..imam kan? Ikot je lar an?

But, tah tetibe jer aku terdengar suare sumbang yang tah dari mane datang nyer…

“oit, tak qunut ker?”
Mase tu, usus besar and usus kecik aku mengeletek suruh gelak…

bengong btoi pak cik ni…

Tetibe jer…”lupe plak…xpe..bley buat sujud sahwi…”

Aku terus tak tahan..

terus mengekek-ngekek gelak kat situ gak…

So, aku punye solat pun terbatal lar…

Disebab kan itu, orang lain punye solat pon terbatal gak…

Sebab…"conversation" antare pak cik mane tah dengan Pak Imam tu…^_^




Azhanshah kate – perkare ini benar2 terjadi ye sume….


wajah ^_^

Bismillah...

Hehehe..kini blog aku berwajah baru..
penat giler mencari layout yang berkenan dihati..
tapi aku rase cam ade yang same dengan some one yang aku follow..
xpe kowt...bukan plagiat kan..beliau pon amik dari source yang same...
hehe..(aku rase lar kowt)

by the way..thanks to Jiji Yu...
beliau le nasihat kat aku sruh tukar font and layout..
sudah bikin..ape kaw rase jiji?
okie dok?

ha...thank gak to kazen aku and bf beliau...
sbb tunjuk ajo aku mase buat blog nie..
hehehe..cam mano?
okie?


azhanshah kate - pas ni nak cari yang lain..nak buat header sendiri..

Nak Tengok Tapak Kaki Bley??