penjelasan untuk segalenye.......


Bismillahirohmanirohim……

Salam sume pembace…huhuhu….
Sori lar sgt sbb dah lama dah x mengupdate belog yang using lagi hudus ni..uhuhuhu…
Aku taw..ramai yang tunggu…*cewahh bajet artis plak budak nepal ni…heheheh

Sori lar..diri aku ni pon dah xbrape ter urus dah ni…hahaha…
Kadang2 mental pon hade gak..*abesh lar aku…xlaku dah pas ni….hhahaha

Okeh…straight to ampang point lah….
Entri kali ni aku try mengqadar balik entri2 yang lepas….
Niat aku buat entri ni bukan nak sakit kan hati (lagi) sesape lar…
And of course bukan utk mintak simpati kat korang2 yang membace…*kalau hade org bace azhan oit….
Cume entri ni just luahan hati and maybe penjelasan yang mungkin xda ade sape yang akan paham sbb tindakan aku…
Tu pon penjelasan ni cukup jelas dan terang lagi nyata….

Kepada u…
Sebenarnye…I mmg sayang kan u… I tersuke kat u masa u dengan azam lagi…means that sejak u jadi junior I lagi…
Masa tu I dengan ziera rapat….sbb ape pon I xtaw I bley rapat dengan die…
Cume I xmo bgtaw u..sbb I xmo ziera kecik hati mase tu…
u kan rapat giler dengan die mase tu…

Then u keluar dari uni..i rase cam I hilang sumthng yang amat berharge…mase tu I xconfirm lagi tentang perasaan I kat u…
Lepas u jauh dengan i…I rase I rindu giler dengan u…
I taw mase tu u still lagi dengan azam… I xpenah terpikir pon nk cakap tentang perasaan i…sbb mase tu I takut I mungkin xdapat lagi contact dengan u….

Then mase u clash dengan azam…I rase I lah org yang pertame suke bende tu…I ingat I boleh lah masuk jarum…
Tapi u cakap dengan I u dah couple dengan fakri… I rase I boley terime lagi..sbb mase tu I rase nk focus kn dulu study i…

Tapi biler u kate u dah clash dengan fakri… I rase my hope kat u…muncul lagi…
And mase tu lar I luah kan segala perasaan I kat u…
Dan u reject dengan alasan u xmo persahabatan yang kite ade tu hancuss dan mungkin akan terjejas….Mase tu I boley terime lagi….

Ape yang membuat I xboley terime sbb u couple balik dengan azam…. Azam yang dulu xpercaye kan u…
I rase mmg xboley terime kenyataan tu….dan u pon bagi alasan… dulu u clash sbb u yang salah.... and u kate u clash cara baik… then u reject I utk kali yang kedua…

I sebenarnye…mmg tgu u…sbb tu I xcari yang lain…
Mungkin u x percaye sbb u taw sape I sebenarnye…. tp I bagi taw kat u…
I xpenah berangan hidup bahgia…hade anak ramai….rumah besau...keta besau….*cam klise je ayat ni
Melainkan dengan U……………………….
Dengan U!! bukan dengan org lain…tapi dengan u!
Sbb I rase…. U sorg je yang paham keadaan i…
Paham ape yang I rase…ape yang I nk dalam hidup ni……

Dan sebab ni lah I rase…lebih baik I putus segala persahabatan yang kite bine selame ni….
Sebab I rase kalau I terus kan bersahabat dengan u… I xnampak semua ni…. Sebab…
Kite just friend…. Just Friend! 
U taw x bahawase nye apebile seorang lelaki confess kepade seorang wanita…dan die direject dengan alasan ‘kite just KAWAN’ sebanyak 2 kali…
Hati seorang lelaki itu hancur….kalau u penah dengar cermin retak seribu….??
Hati lelaki tu mungkin retak seribu…*kalau sekali direject
Ni hati I bukan retak seribu dah…retak beribu2 and maybe dah hancuss berkecai tinggal macam pasir or debu berterbangan jer…..

Sebenarnye…bukan I x sayang dengan persahabatan kite ni…
Tapi selame I hidup ni…
Satu je prinsip yang I pegang…..
“kalau dia dah x bahagia/gembira/happy (seangakatan dengan nye)…lebih baik lepas kan dia pergi”….
I rase…I dah xboleh nk gembire kan u….happy kan u macam selame hari ni….baik lah I undur diri…dan tengok u bahagia dengan azam …..dari jauh…
Sekurang2 nye I taw u bahagia dengan dia….and happy je selalu….
Kalau u happy…I pon happy Nurul Amirah…….

Azhanshah kate – semoga u sentiase bahagia selalu…..:)


2 Responses
  1. yad'z Says:

    jiwang! hahha.... kau pon semoga bahagia dengan ur life okie bro.. =)


  2. Eyda Syahida Says:

    hurmmm... ak paham perasaan ko...

    http://insanberlagakmatang.blogspot.com/2011/06/contest-kenangan-manis-dan-pahit.html

    aku pun dah 3 kali.. :(


Nak Tengok Tapak Kaki Bley??